Com és?


Olot és un municipi  de la província de Girona, Catalunya. És la capital de la comarca de La Garrotxa. Té una població de quasi 36.000 habitants, que estan repartits entre 29km2 de superfície i situats a una alçada d’uns 450 metres aproximadament.


Diferents capes de greda del Croscat
                      
La ciutat d’Olot és altament coneguda pel Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa, el millor exponent de paisatge volcànic de la Península Ibèrica, que conté una altra sèrie de zones amb alt interès natural. En formen part d’aquest Parc els volcans Montolivet, Montsacopa, la Garrinada, el Bisaroques, i fins i tot, el Croscat (famós per la particularitat de ser un volcà tallat permetent que es puguin contemplar les diferents capes de greda) i el Santa Margarida, tot i que aquests dos últims no es troben exactament dins la ciutat.

Volcà Montsacopa
Està clar que la capital de La Garrotxa és una zona molt enriquida pel color verd de la seva natura, és per això que La Fageda d’en Jordà (a la imatge de sota) també és un important punt turístic. És un immens bosc exquisit de fages, en el que tothom es pot endinsar i perdre’s ja sigui caminant, amb bicicleta, amb cavall o amb carruatge (hi ha moltes visites guiades i sortides organitzades). És aquesta gran vegetació la que fa que Olot estigui caracteritzada per ser una ciutat amb un clima bastant humit en comparació amb les comarques veïnes. No podem oblidar tampoc el riu Fluvià, de règim mediterrani, que neix a la nostra població per desembocar a Roses.

Deixant de banda la fantàstica naturalesa olotina, no pot faltar la menció de l’art olotí, fet que portarà moltes conseqüències a la ciutat. Artistes nascuts a Olot com Marià Vayreda, fundador de “l’Art Cristià” Miquel Blay, escultor realista i Josep Clarà, escultor amb una plaça dedicada al seu nom al centre de la ciutat, han tingut gran part de culpa de la importància artística de la ciutat juntament amb la fundació de l’Escola d’Art d’Olot l’any 1783, fet que va convertir Olot en el centre de l’ensenyament artístic de la província de Girona.                                                                                                                                                                                
      


Croquis de la ciutat d'Olot vista des del cim del Volcà Montsacopa


Olot vist des del mapa





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada