dimecres, 16 d’octubre del 2013

Benvinguts al bloc olotí!

Hola amants de les terres olotines! 

Us donem la benvinguda al bloc de la ciutat d'Olot. Som en Marc Codinach, en Pau Grabolosa, en Gustavo Gómez, en Ruben Prada i en Pere Purrà, estem realitzant el segon curs del grau de Mestre en Educació Primària a la Universitat de Girona. El motiu de la creació del bloc es deu a l'assignatura de Socials. Ens han encarregat la missió d'investigar un municipi escollit entre tots els membres del grup i no hem vist millor opció que la ciutat d'Olot! 

A l'hora de triar quina era la opció adequada per dedicar-hi un bloc, ens va venir de seguida al cap Olot i el seu punt màgic, els volcans. Quina millor elecció podíem fer que estudiar la ciutat més volcànica de la Península Ibèrica? Tot i això, no només vam decidir aquest municipi pels volcans, el seu Nucli Antic, els seus paisatges verds, les muntanyes, els rius, la natura i les seves tradicions i festes van fer que els cinc membres escollíssim la capital de La Garrotxa sense dubtar ni un segon. 

De mica en mica anirem publicant entrades i actualitzant el bloc amb la finalitat d'informar als nostres visitants sobre aquesta magnífica ciutat. 

Esperem que us agradi molt i sobretot que us divertiu llegint-nos. Fins aviat!!!

11 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. El bloc és atractiu i trobem l'eslògan adequat ja que mostra una característica important del poble.
    El disseny és atractiu i la informació és fàcil de trobar ja que les pestanyes estan ben ordenades.
    Creiem que la informació de la pàgina principal està molt ben estructurada, però us falta omplir l'apartat dels objectius.
    Es nota que heu personalitzat el bloc i l'heu fet vostre, la lletra crida molt l'atenció i les fotografies són molt adients.
    Us recomanem que reviseu com escriviu la paraula bloc (blog o bloc), ja que a diferents pàgines del bloc està escrit diferent.
    També hauríeu de justificar el text i recomanar al marge dret, blocs dels vostres companys.

    blanesabsocials@gmail.com

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies pel teu comentari Clàudia, ja hem omplert l'apartat dels objectius. També hem rectificat l'error de la paraula bloc, ja que al principi teníem certs dubtes sobre com escriure-la, però ja està arreglat. Esperem que us agradi moltes gràcies per la vostre ajuda!

    ResponElimina
  4. L'estructura del bloc creiem que és adient, ja que resulta senzill orientar-se. L'eslògan fa referència directe a la característica principal de la població, per tant segueix el criteri establert.
    Els objectius estan ben redactats i són entenedors.
    El bloc resulta atractiu perquè conte una imatge de la població, a més a més de l'escut.Tot i així, creiem que els colors del fons del bloc no criden gaire l'atenció dels infants.
    Al diari del dia 16 hi ha una petita falta.
    En general, ens sembla un bloc força complert i amb la informació adequada.

    ResponElimina
  5. Bones nois!
    Ens ha agradat la vostra primera entrada de presentació, invita a llegir i seguir el bloc.
    El disseny en sí és l'adequat per a tot tipus de públic i les fotografies han estat ben escollides. Està molt bé que hagiu afegit nous gadgets per personalitzar el bloc.
    L'eslògan és directe i clar, representa la ciutat i la comarca en general.
    Els objectius també són clars i precisos.
    Com a aspecte a retocar, us recomanem que "Terra de volcans" ho poseu directament al títol, ja que queda massa enganxat a la descripció inicial del subtítol. A més, a aquesta descripció falta fer referència al nom de l'assignatura i del professor.

    Bona feina, seguiu així!!

    ResponElimina
  6. Molt ben triat l’eslògan, és atractiu i el fa diferent. Pel que fa als objectius creiem que es podrien ampliar. En aquest apartat falta comentar qui crea el bloc i a qui va dirigit. Els objectius estan ben redactats però no fan referència a la finalitat principal del bloc, que és presentar material didàctic i innovador per treballar el medi d’un municipi.
    A nivell de disseny ens ha agradat molt, els colors són adequats i estan molt relacionats amb el que ven l'eslògan: "volcans". A més hi apareixen imatges i l'escut de la ciutat, per tant es veu que el bloc ha estat treballat i personalitzat. Bona organització de continguts i ben estructurat.
    Per últim comentar que ens ha encantat la benvinguda al bloc és original, divertida i enganxa!

    vilafantsocials@gmail.com

    ResponElimina
  7. Pel que fa a la pestanya de “Com és?”, creiem que reflectiu ben bé les idees de la ciutat d’Olot i en el primer paràgraf ja feu una petita i entenedora introducció de la ciutat que fa que es d’un primer moment ens puguem situar. Més endavant parleu dels volcans, un paisatge molt característic de la ciutat que convida a visitar-la. Ens agradaria comentar també que és molt encertada la idea de posar algun mapa per tal de situar millor Olot dins Catalunya i dins la Garrotxa. I d’aquesta pestanya només volem dir que el croquis no l’hem pogut veure. No sabem si és un problema del vostre bloc o del nostre ordinador. Potser és que el format de la imatge no és l’adequat.

    En referència a la pestanya de “De què vivim?” primer de tot volíem comentar-vos una qüestió de format, ja que és de més bon llegir si el text està justificat. Sembla una tonteria, però només us recomanem que ho feu. Bé, doncs pel fa que al contingut, la pestanya és molt entenedora i mostra clarament de què viu la població d’Olot. Creiem però que potser us hi faltaria algun gràfic o taula que mostrés millor aquestes dades. Podríeu fer un gràfic circular mostrant la població que es dedica al sector primari, secundari i terciari, per exemple.

    La pestanya “Com ha canviat?” és molt original, sobretot la videopresentació. Pensem però que potser la introducció de la videopresentació on us centreu en com és la ciutat, no hauria de ser tan extensa. Potser us hauríeu de centrar una mica més en com ha canviat la ciutat i allargar més aquesta part.

    Finalment, ens queda dir que la pestanya de “Futurs possibles” la trobem adequada i tot el que dieu són fets innovadors a la ciutat.

    Atenció! Us recomanem que repasseu alguns paràgrafs que hi ha alguna falta ortogràfica (altre proposta // altra proposta)

    Tot i aquests petits detalls i recomanacions, ens ha agradat moltíssim el bloc! Hem vist que hi heu dedicat molt d’esforç. Molt bona feina, nois!

    ResponElimina
  8. Només d’entrar el vostre bloc ens han cridat molt l’atenció els gadgets que hi ha. Són originals, vistosos, i a la vegada interesants.

    En la pestanya de “com és?”, trobem que la informació que doneu és l’apropiada, i a més a més les fotografies són un suport que ajuden a fer-ho tot molt més visual i entenedor. Per altra banda, no es pot veure el croquis, podria estar bé que comentéssiu per què heu escollit el volcà Montsacopa i no un altre lloc per fer el vostre treball.

    En l’apartat “de què vivim?” està molt ben explicada la part sobre la indústria. Us aconsellaríem posar alguna gràfica o estadística per tal de fer-ho més visual.

    Felicitats! La vostra vidioexplicació ens ha agradat molt. La pestanya de “com ha canviat?”, trobem que està molt ben explicada, les imatges escollides són molt encertades i tota la informació és interesant i important.

    Els futurs possibles estan molt bé i es pot veure una recerca d’informació ben elaborada.

    En general ens ha agradat molt el vostre bloc i creiem que està molt ben elaborat!.

    Bona feina companys olotins!!!! Segui-ho per aquest camí!.

    ResponElimina
  9. Hola nois!

    Dins la pestanya “Com és?” la informació que expliqueu és molt interessant i adequada. A més, trobem moltes fotografies que són un recurs visual molt bo per conèixer Olot. Alerta, us falta afegir el croquis i una imatge està sobreposada al text i això dificulta la lectura.

    A la pestanya “De què vivim?” heu redactat correctament tota la informació tot i que trobem a faltar algun gràfic per visualitzar les dades.

    A la pestanya “Com ha canviat?” trobem la video explicació la qual creiem que és molt interessant i complerta. La informació està ben redactada i estructurada. Ens ha agradat molt la comparació d’imatges ja que ens permet fer-nos una idea de com ha canviat Olot.

    En la última pestanya “Futurs possibles” les propostes de millora són interessants i encertades. Ens ha agradat que donéssiu la vostra opinió d’aquesta manera es veu reflectida la vostra implicació.

    Per últim, ens ha cridat l’atenció els gadgets que heu incorporat al bloc. Creiem que és una bona forma d’aconseguir una comunicació amb els visitants. Us felicitem per la feina feta. Continueu així!

    Irene, Sandra i Eva.

    ResponElimina
  10. Bona tarda!

    D'entrada, l'aspecte del blog és vistós i convida a llegir la informació que conté:

    L'apartat de "Com és?" està redactat de manera que el lector pot entendre bé tota la informació que doneu a l'apartat que és interessant des d'un punt de vista tècnic (per les dades) però també atractiva per la manera de descriure els paisatges i els llocs del municipi. Les imatges també són adequades, tot i que per mala sort la imatge del croquis no es carrega (l'hauríeu de tornar a pujar).

    La informació que doneu en en els apartats "De què vivim?" i "Com ha canviat?" és molt complerta i fàcil d'entendre, i tot i que trobem a faltar algun suport visual que acompanyi la informació sobre l'economia, tant el video d'explicació com les imatges que comparen el poble d'ara amb com era fa 100 anys ens han semblat molt adequades per acompanyar aquest passeig per la historia de la població.

    La informació de l'apartat "Futurs possibles" també és correcta, i el projecte de la nova plaça del mercat ens ha semblat molt modern i interessant.

    En definitiva, bona feina!

    ResponElimina
  11. Estèticament, el bloc resulta agradable i fàcil de navegar-hi, no té errors d’escriptura i les frases son senzilles i entenedores. Les pestanyes estan ben organitzades però a la pagina principal no hi trobem les entrades del diari, sinó que hi ha una pestanya únicament pel diari del bloc.
    Les activitats son motivadores i estan molt enfocades a potenciar la part reflexiva dels alumnes. Les activitats estan ben plantejades, però creiem que les dos que tracten sobre els possibles futur de la vila es podrien haver ajuntat en una sola. L’activitat del volcà ens ha semblat interessant per entendre que es el que passa dins del volcà i també té una part pràctica que resultarà interessant i motivadora als alumnes.
    La informació continguda en el bloc és correcta i ens dona una idea d’alguns aspectes del poble com les seves activitats econòmiques, però a l’hora de donar la informació, trobem que manquen algun tipus de suport visual, com gràfics o taules i també seria necessari citar les fonts de les que han tret la informació i no podem saber si les dades donades estan actualitzades.
    L’apartat del diari, està redactat de forma correcta i porta un bon seguiment de les activitats que han realitzat els seus creadors.
    Com a comentari global podem dir que el Bloc d’OLOT és una eina educativa correcta, ja que ens permet fer-nos una idea del poble i les seves característiques particulars.

    ResponElimina